Петък, Декември 13, 2019
Експресни доставки от куриер Рапидо

Уважаеми клиенти,

Както знаете, през дните около т.нар. „Черен петък“ и Коледните празници, броят на куриерските пратки нараства драстично в цяла Европа.
В тази връзка, искаме да ви припомним, че:
- Спиди изпраща безплатни съобщения, съдържащи линк към функцията Смарт Контрол, където има информация за точната дата на доставка на всяка една пратка.
- В допълнение към Смарт Контрол, в деня на доставката на същия линк ще има информация и от Предикт - точен времеви интервал от 60 мин. +/- 30 мин., в който куриер на Спиди ще посети адреса за доставка. По този начин Вие и Вашите клиенти ще може да управлявате времето си по-добре.
- За пратките, адресирани до поискване в офиси или автомати, Спиди изпраща безплатно съобщение към получателя в момента, в който пратката вече е в съответния офис.
- С цел още по-качествено обслужване и повече успешни доставки от 22.11.2019 до края на годината, заради възможните забавяния в пратките до 24 часа, срокът за доставка се променя до 72 часа. Разбира се, целта ни ще е да доставяме всички пратки в най-кратък срок!
По този начин ще осигурим ефективност и ритмичност в обслужването на Вашите пратки от вземането до разноса, като спазим изградените традиции на Спиди за пълна прозрачност на процеса и адекватна информираност на получателите.
Напомняме, че всички недоставени пратки се съхраняват до 7 дни от датата на получаване, а всички отказани от получател пратки ще бъдат върнати към подател по най-бързия начин.
При всякакви промени или настъпили форс-мажорни обстоятелства, ще бъдете информирани своевременно, както винаги.

С уважение:
"Рапидо експрес енд лоджистикс"

Рапидо Road Delivery

За допълнителна информация, цени и поръчки на международни пратки може да се свържете с нашите консултанти на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

RAPIDO ROAD DELIVERY
/сухопътна доставка на пратки от България до Европа/

  Зона 1 Зона 2 Зона 3 Зона 4
До 2 кг 25.07лв. 25.07лв. 25.07лв. 25.07лв.
До 3 кг 27.24лв. 27.24лв. 27.24лв. 27.24лв.
До 5 кг 34.81лв. 51.02лв. 54.51лв. 69.75лв.
До 10 кг 41.80лв. 55.50лв. 59.96лв. 79.68лв.
До 20 кг 62.90лв. 71.29лв. 78.13лв. 99.24лв.
До 31.5 кг 66.95лв. 74.08лв. 82.47лв. 102.74лв.

Поръчки се приемат до 18:00 часа, като куриера посещава адреса на същия работен ден.

Всички посочени цени са крайни, с всички приложени данъци и такси и не включват дължимите от подател/получател суми за мита, такси и др.

 

Зона 1 ТВ Зона 2 ТВ Зона 3 ТВ Зона 4 ТВ
Австрия 3-5 дни Полша 4-6 дни Белгия 5-6 дни Великобритания* 5-6 дни
Германия 3-5 дни Словакия 3-4 дни Дания 4-5 дни Естония 5-7 дни
Словения 3-4 дни Испания (конт.) 5-8 дни Ирландия 4-7 дни
Унгария 3-4 дни Италия 4-5 дни Латвия 6-8 дни
Хърватия 3-4 дни Люксембург 5-7 дни Литва 4-5 дни
Чехия 3-4 дни Франция 4-5 дни Португалия (конт.) 5-8 дни
    Холандия 5-7 дни Финландия 7-9 дни
        Швеция 4-7 дни

 

Направление Destination Код Териториален обхват/ограничения
Франция France FR Обслужват се само континентална Франция и о-в Корсика
Холандия Netherlands NL Не се обслужват Bonaire, St Eustatius, Saba
Испания (конт.) Spain (mainland) ES не се обслужват Канарски о-ви (Canary Islands), Сеута (Ceuta), Мелиля (Melilla)

Надбавка отдалечени места/острови:
27.0 лв. - Азорски о-ви, о-в Мадейра (Португалия);
5.0 лв. - Балеарски о-ви (Испания).

Условия:

 1. За да подадете заявка за доставка, трябва да изтеглите, попълните и изпратите бланката на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
  Изтеглете бланката от ТУК
 2. За населени места, които са отделечени райони за доставка, има допълнителни такси и срока за доставка се увеличава до 48 ч в зависимост от района. Моля направете запитване на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 3. В срока на доставка не се взима предвид деня на взимането, Събота, Неделя и официални празници.
 4. Максимална дължина на пакета = 175 см.
 5. Максимални размери: дължина + 2 х (височина + широчина) = по-малко или равно на 300 см.
 6. Пратките могат да се състоят само от един пакет. Всеки следващ пакет е отделна пратка. Максимално тегло на пратка е 31,5 кг.
 7. Максимална сума при обезщетение за незастрахована пратка = 15,00 лева
 8. Максималната застраховка за пакети може да бъде до 3000 лв без ДДС ( 3600 лв. с ДДС) и за палети - до 10000 лв без ДДС ( 12000 лв с ДДС ) със застрахователна премия 0,6%. Минималната стойност на застрахователна премия за застраховка е 9.60 лв.
 9. Куриерската услуга няма как да бъде заплатена от получателя в чужбина, тя винаги за се заплаща от подателя в България.
 10. Обемното тегло на пратката се изчислява по формулата: Д*В*Ш/5000

* Всяка една пратка от България до Великобритания след Брекзит задължително трябва да бъде придружена от търговска фактура или про-форма фактура в 3 екземпляра, издадена от подателя към получателя на пратката, със следните задължителни данни:
 - Номер на фактурата
- Дата на фактурата
- Данни на получателя - име на фирма, адрес (включително пощенски код на населеното място и държава), лице за контакти, телефон за връзка и имейл адрес (за физически лица само името на получателя)
- Данни на подателя – име на фирма, адрес (включително пощенски код на населеното място и държава), лице за контакти, телефон за връзка и имейл адрес (за физически лица само името на подателя)
- Пълно описание на съдържанието на пратката по елементи, количество и тяхната стойност, като задължително се посочва и валутата (EUR, USD и др.)
- EORI номера:

 • B2B пратки – задължително на подателя в България и на получателя във Великобритания
 • B2C пратки – задължително на подателя в България
 • C2C пратки – не е необходим EORI номер нито на подателя, нито на получателя

Фактурата трябва да бъде в 3 екземпляра и същите задължително се поставят в отделен джоб отвън върху опаковката на пратката до товарителницата.
Пратките със съдържание „документи“ не се придружават от фактура и за тях не се дължат данъци и такси при митническата им обработка във Великобритания. За всички останали случаи се дължат съответните данъци и такси съгласно Митническото Законодателство на Великобритания. Те се заплащат от страна на получателя в срок от 10 дни от датата на изпращане на пратката, за което се изпраща имейл към клиента получател. В тази връзка от изключителна важност и задължително е изписване и въвеждане на коректен имейл за връзка с получателя за всяка пратка до Великобритания . След като дължимите данъци и такси за заплатени от страна на получателя, то пратката се предава за доставка от доставящото депо във Великобритания. В случай, че дължимите данъци и такси не са заплатени в указания срок, то пратката се връща на подателя под същия етикет, който е необходимо да заплати куриерска услуга за връщане на пратката.
Вид Incoterm за митническа обработка на пратките – DAP (Delivery At Place).
Не се приемат пратки със съдържание подарък, всякакъв вид пакетирана и непакетирана храна, алкохол, цигари, други течности, както и всички забранени за превоз вещества и продукти.