Вторник, Март 31, 2020
Експресни доставки от куриер Рапидо

Уважаеми клиенти,

Поради засилените мерки на защита от COVID-19, в Европа се възприемат все по-строги ограничения, засягащи обичайния процес по доставка на пратки. Най-напред в Чехия, а сега и в останалите държави от Централна Източна Европа, пратките с допълнителна услуга Наложен платеж се доставят като заплащането на сумите се приема само с картово плащане на терминала на куриера. Спира се приемането на пари в брой от куриерите!
Логично, това води до оскъпяване на допълнителната услуга Наложен платеж за всички куриерски компании, заради допълнителни банкови разходи. В тази връзка сме принудени да увеличим комисионната за наложен платеж за : Унгария, Чехия, Словакия, Хърватска, Словения и Полша с 1% от стойността на наложения платеж, считано от 01.04.2020.
Настоятелно Ви препоръчваме да уведомите клиенти си за това ограничение, което засяга предлаганите от нас доставки с наложен платеж до: Унгария, Чехия, Словакия, Хърватска, Словения и Полша и да актуализирате условията си за доставка. Също така Ви напомняме, че можете да предложите онлайн плащане директно през електронните си магазини, което би спестило последващи такси, наложени от куриер.

С уважение:
Екипът на "Рапидо Експрес енд Лоджистикс" ЕООД

Експресни доставки в града - Куриерски услуги от Rapido

Услуга                                         Цена       за всеки следващ кг.
До 60 мин. oт заявката21.85 лв. 0.44 лв.
До 120 мин. oт заявката 18.92 лв. 0.44 лв.
До 180 мин. oт заявката 15.89 лв. 0.44 лв.
Всички посочени цени са крайни, с всички приложени данъци и такси.

  1. Населените места в общините Банкя, Божурище, Костинброд, Нови Искър, Кремиковци, Бухово, Елин Пелин, Панчарево, Бистрица, Железница и Владая се таксуват по тарифата за Куриерски услуги в България. За тези населени места не се приемат заявки за доставка до края на работен ден.
  2. Горните цени важат за пратки с тегло до един килограм. За всеки следващ килограм се начислява надценка от 0.44 лв/кг за услуги със срок на доставка до 180 мин. включително.
  3. За пратки над 50 килограма се заплащат по 5.00 лева за товаро-разтоварни дейности за всеки започнати 50 килограма.
  4. Заявки за доставка за 3 часа се приемат до 15:00 часа
  5. Заявки за доставка за 2 часа се приемат до 16:00 часа
  6. Заявки за доставка за 1 час се приемат до 17:00 часа
  7. Крайният срок за доставка на услугите "до 60 мин", "до 120 мин" и "до 180 мин"е +-15 минути.
  8. Допълнително се таксува задържане на куриер над 5 минути – по 2.40 лева за следващите 5 минути. Куриерът НЕ се задържа повече от 10 минути.

Вход за клиенти