Сряда, Април 01, 2020
Експресни доставки от куриер Рапидо

Уважаеми клиенти,

Поради засилените мерки на защита от COVID-19, в Европа се възприемат все по-строги ограничения, засягащи обичайния процес по доставка на пратки. Най-напред в Чехия, а сега и в останалите държави от Централна Източна Европа, пратките с допълнителна услуга Наложен платеж се доставят като заплащането на сумите се приема само с картово плащане на терминала на куриера. Спира се приемането на пари в брой от куриерите!
Логично, това води до оскъпяване на допълнителната услуга Наложен платеж за всички куриерски компании, заради допълнителни банкови разходи. В тази връзка сме принудени да увеличим комисионната за наложен платеж за : Унгария, Чехия, Словакия, Хърватска, Словения и Полша с 1% от стойността на наложения платеж, считано от 01.04.2020.
Настоятелно Ви препоръчваме да уведомите клиенти си за това ограничение, което засяга предлаганите от нас доставки с наложен платеж до: Унгария, Чехия, Словакия, Хърватска, Словения и Полша и да актуализирате условията си за доставка. Също така Ви напомняме, че можете да предложите онлайн плащане директно през електронните си магазини, което би спестило последващи такси, наложени от куриер.

С уважение:
Екипът на "Рапидо Експрес енд Лоджистикс" ЕООД

Допълнителни услуги за територията на Република България

Наложен платеж - Рапидо Експрес енд Лоджистикс ЕООД извършва услугата Наложен платеж за стоки до 10 000.00 лева. Таксата за наложен платеж е както следва:

  • За клиенти получаващи сумите по НП в брой, на адрес на клиента – 1.2 % от обявената стойност, но не по-малко от 1.80 лв.
  • За клиенти, получаващи сумите по НП в брой, от офис на куриера - 1.2 % от обявената стойност, но не по-малко от 0.60 лв.

 

Обратна разписка – за своите клиенти предлагаме преференциална цена от 1.90 лв - при предварително заявена обратна разписка за получаване на пратка.

 

Обратни документи - за своите клиенти предлагаме преференциална цена от 1.90 лв. - при предварително заявена обратни документи при получаване на пратка.

 

Отложени обратни документи – 3.16 лв.

 

Застраховка за обявена стойност - Рапидо Експрес енд Лоджистикс ЕООД предлага застраховка на изпращаните пратки със застрахователна премия 0.6% от обявената стойност. За повече информация, моля посетете Интернет сайта на фирмата на адрес www.rapido.bg в частта му Общи Условия

 

Доставка в Събота – 3.60 лв.

 

Тежък пакет -  Такса в размер на 24 лв. с вкл. ДДС се начислява към тарифната цена за съответната пакетна услуга на платеца по товарителницата за всеки пакет в пратката, който е с декларирано или контролно измерено калкулационно тегло над 50 кг.

 

Такса товаро-разтоварни операции – за палетизирани пратки 1.20 лв. на всеки 200 кг., за непалетизирани пратки – 1.20 лв. за всеки 50 кг. след първите 50 кг.

 

 

Всички посочени цени са крайни, с всички приложени данъци и такси.