Петък, Декември 13, 2019
Експресни доставки от куриер Рапидо

Уважаеми клиенти,

Както знаете, през дните около т.нар. „Черен петък“ и Коледните празници, броят на куриерските пратки нараства драстично в цяла Европа.
В тази връзка, искаме да ви припомним, че:
- Спиди изпраща безплатни съобщения, съдържащи линк към функцията Смарт Контрол, където има информация за точната дата на доставка на всяка една пратка.
- В допълнение към Смарт Контрол, в деня на доставката на същия линк ще има информация и от Предикт - точен времеви интервал от 60 мин. +/- 30 мин., в който куриер на Спиди ще посети адреса за доставка. По този начин Вие и Вашите клиенти ще може да управлявате времето си по-добре.
- За пратките, адресирани до поискване в офиси или автомати, Спиди изпраща безплатно съобщение към получателя в момента, в който пратката вече е в съответния офис.
- С цел още по-качествено обслужване и повече успешни доставки от 22.11.2019 до края на годината, заради възможните забавяния в пратките до 24 часа, срокът за доставка се променя до 72 часа. Разбира се, целта ни ще е да доставяме всички пратки в най-кратък срок!
По този начин ще осигурим ефективност и ритмичност в обслужването на Вашите пратки от вземането до разноса, като спазим изградените традиции на Спиди за пълна прозрачност на процеса и адекватна информираност на получателите.
Напомняме, че всички недоставени пратки се съхраняват до 7 дни от датата на получаване, а всички отказани от получател пратки ще бъдат върнати към подател по най-бързия начин.
При всякакви промени или настъпили форс-мажорни обстоятелства, ще бъдете информирани своевременно, както винаги.

С уважение:
"Рапидо експрес енд лоджистикс"

Информация относно обработката на Вашите лични данни

Вашите лични данни се обработват от РАПИДО ЕКСПРЕС ЕНД ЛОДЖИСТИКС” ЕООД, ЕИК 200234197 /Администратор/ със седалище и адрес на управление гр. София 1202, район Сердика, ул. Индустриална No 11, ет. 5, тел.: 0 7001 6006, е-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. , длъжностно лице по защита на данните: тел.: 0879-108-572, е-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. РАПИДО ЕКСПРЕС ЕНД ЛОДЖИСТИКС” ЕООД, ЕИК 200234197 предоставя неуниверсални пощенски услуги, а именно: куриерски услуги и пощенски парични преводи.
Личните данни, които се обработват от Администратора са: две имена, адрес за вземане и/или доставка на пратка, телефон. В отделни случаи, при изпълнение на задължения на Администратора, определени в ЗС, ЗМИП, ЗМФТ, КЗ, ТЗ и др. се обработва още данни от лична карта или се изисква такава за справка от длъжностното лице на РАПИД с цел идентификация на лицето при получаване на суми по пощенски паричен превод, или ел. поща, ЕГН и номер на банкова сметка /напр. при рекламации, издаване на фактури, изплащане на застрахователни обезщетения/.
Срокът за съхранение на личните данни е:
- 10 год., считано от датата на сключване на договор, съгласно Общите условия на Администратора;
- 6 месеца - данни на податели/получателя на пратки, с цел проследяване на изпълнението на всяка доставка и обезпечаване на всички въпроси, свързани с рекламации;
- 1 месец – видеозаписи, които се унищожават автоматично след изтичането на този срок.
Правото основание за обработване на лични данни е договор, по който сте страна или предприемане на стъпки по Ваше искане преди сключването на договор. Целта на обработката е изпълнение на договора, по който сте страна, както и отразяването му в счетоводните документи на Администратора. Непредставеното на гореописаните лични данни прави невъзможно изпълнението на договора за неуниверсална пощенска услуга и освобождава Администратора от всякаква отговорност по повод на това неизпълнение.
Възможно е Администраторът да разкрие и предаде Вашите лични данни на обработващи лични данни, а именно: счетоводни и/или адвокатски кантори, както и подизпълнители, при спазване условията на националното законодателство и РЕГЛАМЕНТ (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година.
Администраторът не извършва автоматизирано обработване на Вашите лични данни, включващо профилиране, което поражда за Вас правни последици или по подобен начин Ви засяга в значителна степен.
По всяко време имате достъп до Вашите лични данни, обработвани от Администратора, като можете да подадете заявление за информация, коригиране, изтриване, ограничаване, пренос на данни. Форма на заявлението можете да откриете тук. Същата можете да изпратите по пощата или на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. .
В случай, че обработването на Вашите лични данни не отговаря на изискванията на Закона за защита на личните данни и РЕГЛАМЕНТ (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година, можете да подадете жалба пред КЗЛД. Повече информация за Вашите права, можете да откриете в нашата Политика за поверителност.