Петък, Май 29, 2020
Експресни доставки от куриер Рапидо

Новини

България става част от европейската мрежа на DHL Parcel с партньорството на Рапидо

От ноември клиентите на компанията ще имат достъп до над 20 европейски страни и до мрежа от над 50 000 офиса


София, 04.09.2017 -Рапидо Експрес енд Лоджистикс“ ООД България подписа стратегическо споразумение за присъединяване към европейската мрежа на DHL Parcel.

Продължаващото разширяване на мрежата на DHL Parcel в сътрудничество с местни партньори в нови четири държави – България, Ирландия, Румъния и Хърватия, е в съответствие със стратегията на компанията да продължи развитието на европейския пазар за електронна търговия и да предлага на клиентите си възможно най-широкообхватната инфраструктура. Конкретната цел е да се установи присъствие във всички ключови европейски пазари за електронна търговия до края на 2018 г.

„Присъединяването ни като единствен партньор за България към тази паневропейска мрежа е висока оценка за всичко, което сме изградили в „Рапидо“. За нас като една от най-бързо растящите куриерски компании в България, оценката на лидер в бранша с опита и имиджа на DHL Parcel е най-добрият атестат за качеството на предоставяните от нас услуги. По-важното е, че българските ни клиенти реално ще се възползват от доказаните стандарти и от възможно най-широкообхватната куриерска структура в Европа, получавайки достъп до мрежа от над 50 000 офиса. Същевременно цената ще е достъпна и за онлайн търговците.“, каза Радослав Крумов, управител на „Рапидо Експрес енд Лоджистикс“.

„Ние вярваме в европейската идея и осъзнаваме, че хората на континента копнеят за общност“, каза Юрген Гердес, Изпълнителен директор, Пощенска и колетна електронна търговия в Deutsche Post DHL Group, добавяйки, че „Обединените чрез доставки държави на Европа“ са повече от само логистична мрежа. Те допринасят за създаването на по-силно чувство за общност сред европейските граждани.

Днес около шест милиарда търговски електронни пратки се доставят в рамките на Европа всяка година, като Германия, Франция и Великобритания са най-обширните пазари за електронна търговия. И дори ако индустрията процъфтява като цяло, пълният потенциал далеч не е изчерпан в областта на трансграничната електронна търговия. Според Евростат, 55% от интернет потребителите в Европа вече пазаруват онлайн, но само 32% от тях правят това и извън страната си. Чрез разширяване на мрежата си, DHL Parcel Europe ще предлага услуги, които отговарят на стандартите на DHL в 26 държави, като предлага на онлайн търговците предимствата на единна мрежова инфраструктура и разширен и стандартизиран набор от услуги на всички тези пазари.

В резултат на тези нови партньорства, DHL има за цел да промотира дългосрочния растеж на електронната търговия в България, Ирландия, Хърватска и Румъния и да се възползва от създадения от тях потенциал за трансгранична търговия. За тази цел DHL Parcel Connect е дефиниран като стандарт за обслужване на трансграничните доставки на бизнеса към клиенти. В бъдеще онлайн търговците ще могат да получат същото високо качество на доставка в тези четири страни, както вече очакват от DHL Parcel Europe. Например, времето за доставка за доставка и връщане ще бъде съкратено благодарение на доставките в събота и стандартизираните процеси. Четирите партньора ще въведат и нови услуги, като например уведомяване на получателите за очакваното време за доставка на техните поръчки и възможността да поискат алтернативна дата и място на доставка. Ще бъде въведено и потребителски насочено решение за връщане на пратките от клиентите.

 

За Рапидо Експрес енд Лоджистикс ООД:
Рапидо е основана през 2001г. като куриерска компания, оперираща само на територията на София. С развитието на дейността си, фирмата разшири мрежата си в цялата страна. Само за изминалата 2016 г., компанията е доставила над 3 милиона пратки.
Към момента Рапидо Експрес енд Лоджистикс ЕООД разполага с материална база и обучен персонал, отговарящ на най-високи стандарти за изпълнение на предлаганите услуги. Куриерска Компания Рапидо Експрес енд Лоджистикс ООД е ориентирана към своите клиенти, предоставяйки все по-нови и удобни продукти, съобразени с техните нужди.


Вход за клиенти